About

Hi, I am Lieven. I live in Gent (Belgium) and this blog is where you find my escapades into electronics, hacking and other noodly bits. Take a pick and bon appetit!

6 thoughts on “About

 1. Thank you for sharing the problem with the Philips steam iron. Saved me some time.

   1. Would you be able to share the link of buying the capacitor? The capacitor I replaced couple years ago burn out.

    1. Have a look if there is an electronics components store in your neighborhood, otherwise look online. Trusted online sources: Mouser Electronics, Conrad (EU), Element 14.

 2. Dag Lieven,

  Ik heb momenteel de nieuwste telenet-installatie (router + modem in 1 device).
  Graag wil ik ook Pfsense installeren, dit vooral game-gericht.
  Met Pfsense kan je IP adressen blokkeren als ik me niet vergis. Is dit een soort geofencing? of is dit proces nog anders? Hiermee zou ik ervoor zorgen dat ik enkel connecteer tot de dichtstbijzijnde server.
  Ik had eerst gedacht aan een Gaming router maar deze kost wel wat geld natuurlijk en dan zit ik met routers, tenzij ik 2 de telenet-router kan beperken tot enkel wifi uitzenden?
  Dan botste ik op de PFsense. dit is voor een IT leek wel niet gemakkelijk te begrijpen wat dit allemaal kan en doet. Ik ben vooral geïnteresseerd in het feit dat ik IP adressen / locaties zou kunnen uitsluiten. Momenteel heb ik de beste connectie met een server in Rotterdam maar er staan alsook servers in madrid/parijs/amsterdam/frankfurt. Deze geven een voelbare slechtere connectie.
  Game-device : ps5
  games: fifa 22 + Call of duty

  Kan jij hierbij helpen/advies geven? Ik wil gerust de benodigdheden verzorgen, dat jij dan langskomt, installeert en ik je vergoed hoor.

  thanks!

  1. Op deze site deel ik mijn verhalen, het is geen support forum. Als je een IT leek bent zou ik pfSense afraden. Maar als je iets wil leren over netwerken en firewalls kan het geen kwaad om er eens mee te spelen. Een of andere oude PC (met twee netwerkinterfaces) is al geschikt als pfSense router. Als je wat zoekt op het internet en youtube vind je zeker informatie hoe je een pfSense router kan installeren en configureren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *